http://www.blast-technique.com/
blast-technique

Wat is de BLAST Technique®?

BLAST Technique® die bij mensen met PTSS trauma angststoornissen en fobieën wordt toegepast. lijkt voor de leek op EMDR (Eye Movement Densensitization and Reprocessing) Dit is eveneens een techniek die vaak gebruikt wordt bij de behandeling van PTSS en traumaverwerking. BLAST Technique® is een zeer verfijnde vorm van EMDR. Waardoor er minder sessies nodig zijn. Het trauma wordt op een mildere wijze benaderd. De toepassing van BLAST Technique® is ook veel veelzijdiger dan EMDR. Een trauma hoeft namelijk niet altijd heel heftig te zijn om negatieve invloed te hebben. Het kan zijn dat iets veel harder is aangekomen dan je op het moment zelf besefte. Een dergelijk onbewust trauma kan je ervan weerhouden om de beste versie van jezelf te zijn. Om deze onbewuste trauma’s goed te behandelen en jou daarmee de kans te geven om jezelf naar een hoger niveau te tillen, is deze BLAST Technique® uitermate geschikt middel.

Hoe werkt de BLAST Techniek®?

Uit neurologisch onderzoek is gebleken dat bij mensen met PTSS trauma, angststoornissen en fobieën de rechter hersenhelft overactief is en zich gedraagt alsof er continu gevaar dreigt. BLAST Technique® maakt enerzijds gebruik van precieze bilaterale bewegingen met een led-pen waardoor de herinnering op een correcte wijze wordt opgeslagen, verdeeld over de beide hersenhelften. Anderzijds worden er specifieke suggesties gegeven waardoor de cliënt de herinnering correct kan verwerken en deze niet langer een fysieke of emotionele reactie oproept.  BLAST Technique® is ontwikkeld door de Britse psychotherapeut Nick Davies. Nick werkt heel veel met topsporters en filmsterren, door het verwerken van kleine trauma’s met BLAST Technique® worden hun prestaties nog beter. In het Engeland en Australië is deze techniek inmiddels bekend bij het grote publiek. Maar ook vanuit de rest van de wereld zijn diverse klanten naar Engeland afgereisd voor een behandeling door Nick.

BLAST Technique® nu ook in Nederland

Gelukkig hoef je niet naar Engeland af te reizen om deze unieke techniek te ondergaan. Als gediplomeerd BLAST Technique® Practitioner Mag ik deze techniek toepassen bij mijn klanten in Nederland . Is je interesse gewekt? Maak dan Hier een afspraak voor een vrijblijvend informatiegesprek.

“BLAST your past , enjoy your future”